Potrebno :
30g želatine u prahu
0,3 dcl vode
300g šećera
1kom ekstrakta od banane
Za ukrašavanje :
čokolade za kuhanje(ako cete radidit glazuru treba vam cijela čokolada i jos kašika do dve ulja ikašika mlijeka istopiti na pari ili laganoj vatri )
ili samo naribajte čokolade preko kolača .
Priprema:
Želatinu pomješati u 1 dcl vode. 300g šećera rastopiti sa 2 dcl vode na štednjaku, ali paziti da ne zakipi. Kada se šećer rastopio uliti ga u veliku zdjelu i staviti unutra želatinu koju smo pomješali sa vodom. Miksati 15 min pa dodati ekstrakt od banane (cijelu bočicu) i ne gasite mikser kada dodajete ekstrat .
Pa miksati još 5 min.. Tepsiju u koji cemo staviti dobro namazati sa uljem. Znaci gasi mikser i brzo izli u tepsiju jer se brzo stegne.Kasnije naribati ili istopiti čokoladu po njemu. može se rezati za 15 min.Ukrasite po želji !
- Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar