Potrebno:
1 l mlijeka
200 g Gussnela (gustina)
1,5 šolja oko 300 g šećera
5 kašika kakaa u prahu
5o g maslaca
3 kašike meda
1 kom Burbon vanilin šećera
oko 30 kom Turski keks (ako nema moze i petit )
slatko vrhnje za ukras .
Priprema:
U većoj posudi izmiješati gustin, šećer, kakao i vanilin šećer. Mlijeko podgrijati da bude mlako, sipati po malo u smjesu sa gustinom i mutiti, staviti da se kuva uz neprekudno miješanje žicom dok se ne zgusne. U vruće dodati maslac i med i miješati da se istope.
U kalup 30 x 10 cm obložen folijom, sipati vruću smjesu, ostaviti 3-4 kašike, zabosti keks
premazati ostatkom smjese pa poslagati keksa koliko treba da se prekrije smjesa, prekriti folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći.Ohladen kolač okrenuti naopako na tasnu skloniti foliju i ukrasiti slatkim vrhnjem i još po želji
Ohladen kolač rezati na šnite pa poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar