Za Podlogu:
28 kom (za podlogu 28×37 cm) petit keksa
Za Preljev za kekse:
3 dcl čokoladnog mlijeka
3 velike žlice ruma
Za Kremu 1:
3 dcl vrhnja za šlag (nezaslađenog)
3 x 125 g (3 čašice) gotovog mliječnog pudinga čokolada noir
6 velikih žlica šećera
1 i 1/2 vrećica instant želatine
200 g sjeckane mliječne čokolade
Za Kremu 2:
500 g sira mascarponea
4 dcl vrhnja za šlag
8 velikih žlica šećera
1 i 1/2 vrećica instant želatine
1 velika žlica ruma
nekoliko kapi Vanilla Butter arome
100 g krokanta od lješnjaka
Za Posip:
po potrebi kokosa
Priprema:
Tacnu na kojoj ćemo pripremati kolač obložimo najlon folijom, stavljamo okvir i u njega još jedan komad najlon folije
Na foliju unutar okvira poslažemo petit kekse i namočimo ih preljevom od čokoladnog mlijeka i ruma
Za Kremu 1:
Za Kremu 1:
Tri gotova pudinga lagano sjedinimo sa šećerom pa ih umiješamo u čvrsti šlag u koji smo umiješali instant želatinu
200 g mliječne čokolade nasjeckamo na sitne kockice pa ih špatulom umiješamo u kremu
Dobro sjedinjenu (ručno) kremu ravnomjerno premazujemo preko namočenih keksa
Za Kremu 2:
Sir mascarpone,šećer,žlicu ruma i aromu vanilla butter sjedinimo
Napraviti čvrsti šlag uz dodatak instant želatine
Šlag lagano umiješati u kremu od mascarponea pa dobivenoj kremi dodati i krokant od lješnjaka
Dobivenu kremu staviti preko kreme 1 pritom pazeći samo da gornja krema ostane bijela jer je krema 1 manje čvrsta pa će biti neravna što mi je i bio cilj
.Površinu kolača dobro zagladiti pa obilno posuti kokosom
Ovako pripremljen kolač staviti u led na 2 h
Izvaditi ga iz leda pa ga narezati na kocke koje lagano odmaknemo jednu od druge i vratiti u led
Izvaditi ga pola sata prije serviranja da se lagano odmrzne i nakon toga samo uživati u ledenom desertu
Kolač ne mora biti u ledu ako to ne želite.Može se servirati i dobro, dobro ohlađen.
Prijano!
Nema komentara:
Objavi komentar