nedjelja, 12. studenoga 2017.

Savšeni Čokoladni Schwarzwald!


Potrebno
Za Koru:
8 jaja
10 kašika šećera
4 kašike ulja
8 kašike brašna
2 kašike kakaoa
10 kašika mljevenih oraha

Za Preliv:
ostatak soka od otopljenih višanja
sok od 1 narandže
1 kasika šećera u prahu 
Za Fil:
10 žumanaca
4 jaja
18 kašika šećera
2 vanil šećera
150gr čokolade
250 gr maslaca

I još:
500gr višanja
1 l slatke pavlake
čokolada

Priprema:
    Za koru :
    Ulupati 4 jaja i 5 kašika šećera, dodati 2 kašike ulja, 4 kašike brašna , 1 kašika kakao i 4-5 kašika mljevenih oraha. Peći dvije takve kore na pek papiru u rerni zagrijanoj na 200 stepeni nekih 10-15 minuta .
    Za fil :
    Žumanca i jaja umutiti na pari sa šećerom i vanil šećerom a pred kraj dodati i čokoladu za kuvanje. Kad se ohladi dodati maslac  dobro umutiti.
      Slatku pavlaku umutiti pa početi sa slaganjem torte.
    Slaganje :
    Prvo ide Kora poprskana  sokom od višanja u koji ste dodali( malo soka od narandžei kašiku šećera u prahu)  zatim idu višnje,pa  dio slatke pavlake, pa ponovo kora poprskana sa sokom , pa ostatak fila, pa višnje, i na kraju ostatak sl pavlake. 
      Ukrasiti narendanom čokoladom .Ohladiti tortu pa poslužiti .
        Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar