nedjelja, 12. studenoga 2017.

Čokoladni užitak bez brašna !


Potrebno 
Za Kolac:
8 jaja
200 gr tamne milka čokolade 
6 kašika  mlevenih ljesnjaka ( ili oraha, badema )
6 kašika šećera

Preliv 1
150 ml mlijeka
100 gr mliječne milka čokolade

Preliv 2
500 ml slatkog vrhnja 
200 gr tamne milka čokolade 
100 gr bijela milka čokolade 


Priprema
    Pripremiti jednu manju tepsiju ili okrugli kalup za brownies. Obloziti masnim papirom za pečenje.
    Upaliti pecnicu da se zagreje na 150 stupnjeva.
    Čokoladu izlomiti  i staviti u jednu posudu da se otopi na pari.
    Pripremiti i izvagati sve potrebne sastojke za kolac i ostaviti sa strane. Ljesnajke ili orahe samleti i ostaviti sa strane. Ja sam orahe ovaj put.
    Odvojiti zumanjke od bjeljanaka u posebne posude.
    Bjeljanka istuci u čvrst sneg sa elektricnim mikserom i ostaviti sa strane.
    Pjenasto izmiksati žumanca sa šećerom, pa dodati otopljenu čokoladu, uz neprestalno miksanje, te umiksati orahe i na kraju lagano umesati sneg od bjeljanaka polako izmiješati kuhačom.
    Gotovu smjesu za kolač istersti u već pripremljen kalup i staviti peći u prethodnoj zagrejanoj pećnici 10 minuta. Nakon 10 minuta pečenja izvaditi iz pećnice i preliti vrucim cokoladnim mlijekom ( zakuhati mlijeko i iseckanu čokolade i kuhati dok se čokolada ne rastopi ), pa ponovo vratiti u pećnicu i peci jos 15 minuta.
    Za to vreme pripremiti preliv 2, slatko vrhnje zakuhati , a potom dodati obe vrste čokolade  koje smo prethodno iseckali i tako kuvati jos 10-tak minuta uz miješanje .
    Pečeni kolač preliti prelivom 2. Ohladiti prvo na sobnu temperaturu a zatim ostaviti u frizider preko noći da se sve lepo poveže.
    Ohladen kolač isjeći na željene kocke pa poslužiti.
    Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar