nedjelja, 12. studenoga 2017.

Šta reći samo prelepa "Torta Evropa "!


Potrebno
Za koru :
12 kom belanaca
12 kašika šećera
12 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna

Za Fil 1:
250 gr kristal šećera
100 gr maslaca

Za Fil 2:
125 gr maslaca
200 gr čokolade za kuvanje

Za Fil 3:
12 kom žumanaca
12 kašika šećera
250 gr margarina

Priprema
       Za kore :

        Umutiti bjelanca i šećer u čvrst sneg. U to ručno kuhačom  umešati mlevene orahe i             brašno. Peći na    200 C. Dobijenu koru iseći na 3 dela. Ja pečem u velikom plehu tako           da koru presečem  podužno i  dobijem 3 kore! Pleh obložiti masnim papirom!
    Za fil 1 :Šećer propržiti u šerpici na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje tako da se skroz istopi. U istopljen šećer dodati maslac isečen na kockice. Mešati sve dok se maslac ne otopi. Vrelom masom namazati sve 3 kore i ostaviti da se hladi. Karamel brzo steže.
    Za fil 2:Pjenasto umutiti maslac pa u njega dodati otopljenu čokoladu. Sve izmešati i premazati sve 3 kore (preko već ohlađenog stegnutog karamela). Ostaviti da se ohladi.
    Za fil 3:Umutiti žumanca sa šećerom. Kuvati masu na pari dok se šećer ne otopi (otprilike 15-ak minuta). Ostaviti da se ohladi. Posebno izraditi margarin pa u njega dodati ohlađenu masu. Filovati 2 kore, ali voditi računa da ostane žutog fila i za filovanje cele torte!
    Nakon završenog nanošenja žutog fila na drugu koru, treća kora se stavlja tako da nafilovana strana naleže na žuti fil, a odozgo ostaje tijesto!
    Tortu ukrasiti po želji, može se posuti mlevenim orasima, ukrasnim mrvicama.
      Ohladite tortu pa uživajte .Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar