Potrebno
Za Koru:
4 jaja
150g secera
1,8dl jogurta
1dl ulja
150g brasna
1 prasak za pecivo
2 kasike nutela ili bilo kog drugog krema
2 dl cokoladnog mleka za prelivanje kore
Za Karamel fil:
1/2l mleka
2 pudinga od karamelel
100g secera
1/2 margarina
Za Čokoladni fil:
1/2l mleka
2 pudinga od vanile
100g secera
1/2 margarina
100g nutele
Za Fil od plazme:
300g mlevene plazme
2 case kisele pavlake
100g secera u prahu
3 kasike umucene slatke pavlake
I još:
3 kesice slaga ili 500 ml slatke pavlake
Priprema:
Za koru
- Umutiti bjelanca sa 70-80 g šećera. Odvojeno (u drugu posudu) umutiti žumanca sa ostatkom šećera (od onih 150 g), pa dodati i ostale sastojke. Sve zajedno umutiti pa polako sjediniti sa umućenim bjelancima. Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni nekih 20-ak minuta. Vruću koru preliti hladnim čokoladnim mlekom.
- Za Fil od plazme: Pavlaku pomešati sa šećerom u prahu pa dodati mlevenu plazmu i umućenu slatku pavlaku.
- Za čokoladni fil: Od 0,5 l mleka oduzeti onoliko koliko je potrebno da se razmute dva pudinga od vanile. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i staviti da proključa, pa ukuvati puding. U još vruć puding dodati margarin, pa promešati da se otopi. Ostaviti da se hladi. Kad se malo prohladi u puding dodati i nutelu. Sve zajedno umutiti mikserom da se dobije kremasti fil.
- Za Karamel fil: Od 0,5 l mleka oduzeti onoliko koliko je potrebno da se razmute dva pudinga od karamele. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i staviti da proključa, pa ukuvati puding. U još vruć puding dodati margarin, pa promešati da se otopi. Ostaviti da se hladi. Kad se prohladi puding mutiti mikserom da se dobije kremasti fil, a pritom i da se sasvim ohladi.
- Slaganje:
- Preko kore namazati prvo fil od plazme.
- Preko fila od plazme namazati čokoladni fil, pa ostaviti tortu na kratko u frižider (nekih 10-ak minuta).
- Preko čokoladnog fila namazati fil sa ukusom karamele.
- Celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom (i ukrasiti po želji).Tortu ohladiti pa poslužiti .
- Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar