utorak, 14. studenoga 2017.

Savršeno Kremasta Torta od plazme ,karamele i čokolade !


Potrebno 
Za Koru:
4 jaja
150g secera
1,8dl jogurta
1dl ulja
150g brasna
1 prasak za pecivo
2 kasike nutela ili bilo kog drugog krema
2 dl cokoladnog mleka za prelivanje kore

Za Karamel fil:
1/2l mleka
2 pudinga od karamelel
100g secera
1/2 margarina

Za Čokoladni fil:
1/2l mleka
2 pudinga od vanile
100g secera
1/2 margarina
100g nutele

Za Fil od plazme:
300g mlevene plazme
2 case kisele pavlake
100g secera u prahu
3 kasike umucene slatke pavlake
I još:
3 kesice slaga ili 500 ml slatke pavlake 

Priprema:
Za koru 
    Umutiti bjelanca sa 70-80 g šećera. Odvojeno (u drugu posudu) umutiti žumanca sa ostatkom šećera (od onih 150 g), pa dodati i ostale sastojke. Sve zajedno umutiti pa polako sjediniti sa umućenim bjelancima. Koru peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni nekih 20-ak minuta. Vruću koru preliti hladnim čokoladnim mlekom.
    Za Fil od plazme: Pavlaku pomešati sa šećerom u prahu pa dodati mlevenu plazmu i umućenu slatku pavlaku. 
    Za čokoladni  fil: Od 0,5 l mleka oduzeti onoliko koliko je potrebno da se razmute dva pudinga od vanile. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i staviti da proključa, pa ukuvati puding. U još vruć puding dodati margarin, pa promešati da se otopi. Ostaviti da se hladi. Kad se malo prohladi u puding dodati i nutelu. Sve zajedno umutiti mikserom da se dobije kremasti fil. 
    Za Karamel fil: Od 0,5 l mleka oduzeti onoliko koliko je potrebno da se razmute dva pudinga od karamele. U ostatak mleka dodati 100 g šećera i staviti da proključa, pa ukuvati puding. U još vruć puding dodati margarin, pa promešati da se otopi. Ostaviti da se hladi. Kad se prohladi puding mutiti mikserom da se dobije kremasti fil, a pritom i da se sasvim ohladi.
    Slaganje:
    Preko kore namazati prvo fil od plazme.
    Preko fila od plazme namazati čokoladni fil, pa ostaviti tortu na kratko u frižider (nekih 10-ak minuta).
    Preko čokoladnog fila namazati fil sa ukusom karamele.
    Celu tortu premazati umućenom slatkom pavlakom (i ukrasiti po želji).Tortu ohladiti pa poslužiti .

    Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar