utorak, 14. studenoga 2017.

Provjereno najbolja: Rafaelo torta koja je gotova za pola sata !


Potrebno :
9 bjelanjaka 
15  kašika secera
3 kašike  prezle  mrvica
30 dkg kokosa + malo za posuti za ukras
1,5 litra mlijeka + cca 3 dcl za natopiti kore
20 dkg gustina
25 dkg margarina ili maslaca
10 dkg secera za kremu

Priprema:
Za kore ;
 Izraditi snijeg od 3 bjelanjaka, dodati 5 zlica secera, 1 zlicu mrvica i 10 dkg kokosa. 
Peci u zagrijanoj pecnici na cca 180 stupnjeva 10-15 min (provjeriti cackalicom). Gotovi biskvit natopiti sa cca 1 dcl hladnog mlijeka. Peci 3 biskvita (ukupno 9 bjelanjaka, ostane 9 zumanjaka možete iskoristi za neki dr kolač ili zaledite pa izvadte kad vam zatrebaju ).Za okrugli kalup promjera cca 26 cm. 
Za kremu :
U litru i pol mlijeka ukuhati gustin i secer. U hladno dodati margarin. Slagati: kora, fil, kora, fil, kora, fil, posuti kokosom i dobro ohladiti pa poslužiti  ako želite dodatno mozete ukrasiti rafaelo kuglicama koje mozete i sami napravit imate recept na našoj stranici i za rafaelo kuglice .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar