Potrebno
Za 1 koru :
Za 1 koru :
4 bjelanceta,
4 kašike šećera,
100 g mljevenih oraha,
kašika brašna
Za 2 koru :
4 bijelanceta,
4 kašike šećera,
100 g mljevenih pečenih badema,
kašika brašna
Za 3 koru :
4 bijelanceta,
4 kašike šećera,
100 g mljevenih pečenih lješnika,
kašika brašna
Za fil:
12 žumanaca,
12 kašika šećera,
200 g putera
Za glazuru :
50 g čokolade za kuhanje,
50 g bijele čokolade,
50 g mlječne čokolade,
6 kašika ulja.
Priprema :
Za sve tri kore postupak je isti. Pjenasto umutite bjelanca, dodajte šećer i na kraju pažljivo umješajte kašiku brašna i za prvu koru orahe, za drugu lješnike, a za treću bademe. Pecite tri kore u podmazanom kalupu, svaku po 20 minuta na 180 stepeni.
Za sve tri kore postupak je isti. Pjenasto umutite bjelanca, dodajte šećer i na kraju pažljivo umješajte kašiku brašna i za prvu koru orahe, za drugu lješnike, a za treću bademe. Pecite tri kore u podmazanom kalupu, svaku po 20 minuta na 180 stepeni.
U međuvremenu pripremite fil. Kuhajte na pari žumanca i šećer, pa kad se zgusnu, ostavite da se ohlade i dodajte im pjenasto umućeni puter.
Nafilujte kore i na kraju celu tortu premažite ostatkom fila. Stavite tortu u frižider da se stegne, pa ukrasite je na sledeći način: prvo na pari rastopite čokoladu za kuhanje sa dvije kašike ulja i prelijte ivice torte, pa je vratite u frižider da se stegne; potom na isti način istopite bijelu čokoladu i prelijte i spoljašnji prsten torte uz ivice, pa opet ohladite; na kraju isto uradite i sa mlječnom čokoladom, pa je izlijte na sredinu torte.Ohladenu tortu režite na parčad i uzivajte .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar