Potrebno :
kora x 2
3 jaja
3 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašike kakaa
1/2 praška za pecivo
Za kremu:
3 pudinga od čokolade
7 kašike šećera
3 kašike gustina
2 rebra čokolade
1 l mljeka
1 margarin
i još:
0,5 l sl.vrhnja
Za glazura
5 kašike šećera
4 rebra čokolade
10 dkg margarina
1 kašike mljeka
2 kašike vrhnja za kuhanje
Priprema:
Za koru :
Umutiti jaja sa šećerom , dodati brašno kakao i prašak za pecivo, peći u velikom plehu na pek papiru u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko desetak minuta treba paziti jer jekora dosta tanaka, tako dva puta , gotovu koru prerezati u tri trake.
Za kremu :
Za kremu :
Razmutiti puding od čokolade sa šećerom i gustinom , u litri mljeka istopiti čokoladu i ukuhati puding kremu ostaviti da se ohladi zatim u nju dodati izrađeni margarin
izlupati slatko vrhnje i filovati kora-krama-šlag, kora-krema-šlag, kora-krema-šlag na šlag staviti pripremljenu glazuru (za koju smo otopili sve sastojke )od ove mase dobijete dvije štruce odnosno dva kolača.Ohladen kolač sjeći na šnite i poslužiti!
izlupati slatko vrhnje i filovati kora-krama-šlag, kora-krema-šlag, kora-krema-šlag na šlag staviti pripremljenu glazuru (za koju smo otopili sve sastojke )od ove mase dobijete dvije štruce odnosno dva kolača.Ohladen kolač sjeći na šnite i poslužiti!
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar