Potrebno
Za koru :
Za koru :
1 casa cvrstog jogurta,
100 ml ulja,
7 kas. brasna,
2 kas.tamnog kakaa
4 kas.secera,
1 van.secer,kasikica sode bikarbone,
100 ml hladnog mlijeka,
izerendana kora 2 narandze
Za preliv :
sok od 2 narandze
Za kremu
0,5 l mlijeka,
300ml vode,
5 kasika secera,
3 pudinga od cokolade,
100 gr tamne cokolade
Priprema :
Umutiti sve sastojke za tijesto,izliti u pleh dim.35x20cm i peci na 200C 15-20 min.
Iscjedzen sok od narandze preliti preko kore i pustiti da upije.
Mlijeko staviti da zavre sa secerom,u vodu umutiti puding i skuhati u mlijeku.Kada je kuhan puding u toao puding izlomiti cokoladu i izmjesati da se otopi,vrucu kremu sipati odmah preko kore i pustiti kolac da se skroz ohladi na sobnoj temp. zatim u frižider.Rezati na kocke i uživati.
Umutiti sve sastojke za tijesto,izliti u pleh dim.35x20cm i peci na 200C 15-20 min.
Iscjedzen sok od narandze preliti preko kore i pustiti da upije.
Mlijeko staviti da zavre sa secerom,u vodu umutiti puding i skuhati u mlijeku.Kada je kuhan puding u toao puding izlomiti cokoladu i izmjesati da se otopi,vrucu kremu sipati odmah preko kore i pustiti kolac da se skroz ohladi na sobnoj temp. zatim u frižider.Rezati na kocke i uživati.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar