Potrebno
1,2 kg ćurećeg belog mesa
1 konzerva tunjevine
2 sardine iz konzerve
200 g majoneza
1/2 kašičice majčine dušice
100 g pelata paradajza
5 zrna kapra
3 kašike soka od limuna
40 g putera
3 dl supe od povrća iz kocke
mešavina začina, biber
Priprema:
Ćureće belo meso natrljati začinima po ukusu i uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržalo željeni oblik.
U teflonskom tavi ugrejati puter, spustiti u njega pripremljenu ćuretinu i propržiti je sa svih strana. Zatim postepeno dolivati supu od povrća i dinstati dok meso ne omekša.
Dinstanu ćuretinu ocediti od suvišne tečnosti, uviti u foliju i ostaviti da se prohladi.
Za umak:
Tunjevinu i sardinu izvaditi iz konzerve i ocediti od suvišne masnoće.
U blender staviti tunjevinu, sardinu, majonez, pelat paradajza, kapar, sok od limuna, majčinu dušicu i začine po ukusu, te izmiksati.
Prohlađenu ćuretinu iseći na tanke listove i preliti pripremljenim umakom.
Uživajte u ukusnom zalogaju prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar