srijeda, 29. studenoga 2017.

Prijedlog za Nedeljni ručak :Rolovana Teletina!


Potrebno :
1,2 kg teletine od plećke
4-5 češnjeva belog luka
1 vezica peršuna
5 kašika maslinovog ulja
naribana korica pola limuna
1 crvena paprika babura
1 zelena paprika babura(ili kiseli krastavci )
2 lista lovora
biber u zrnu, so

Priprema:
 Meso razmotati, istanjiti čekićem za meso i očistiti od suvišnih žilica.
 Beli luk iseckati zajedno s peršunom, dodati ulje, so i naribanu limunovu koru.
 Ovom mešavinom premazati meso po celoj površini.
 Crvene paprike iseći na duže tračice i poredati na jedan kraj mesa.
 Na drugi deo plećke poredati zelene paprike isečene na tračice.
 Ivice ostaviti prazne kako biste lakše uvili roladu.
 Rolovano meso uvezati kuhinjskim koncem da fil ne iscuri.
 Roladu staviti u podmazan pleh, preliti uljem, začiniti i ispeći u rerni zagrijanoj 220 stepeni nekih pola sata zavisno od rerne ,
Napomena ako volite sočnije meso onada roladu zamotajte u aluminisku foliju i pecite pola sata zatim otvorite foliju da bi zarudila rolada pecite još 15 min da fino urumeni .
Pečenu roladu očistiti od konca i rezati na kriške i poslužiti .A na mjesto paprika možete staviti razno punjenje po želji meni je isto super u kombinaciji suhog mesa ,sira i šampinjona .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar