Potrebno
Za koru:
6 bjelananjka
6 kašika šećera
50 g kokosa
100 g mljevenih lješnjaka
1 prašak za pecivo
Za fil:
6 žumanaca
6 kašika šećera
100 g mlečne čokolade
200 g putera sobne temperature
2 dl slatke pavlake
Za dekoraciju:
3 šlaga
3 dl mleka
Priprema
Za Koru:
Umutiti bjelanjake u čvrst sneg, a zatim postepeno dodavati šećer uz neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šam. U šam od belanaca dodati mlevene lešnike, kokos i prašak za pecivo pa polako promešati varjačom.
Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC oko 20 min. da porumeni.Pečenu koru sasvim malo poprskati mlijekom .
Za Fil:
Žumanca sjediniti sa šećerom i kuvati na pari uz neprestano mešanje.
Kada se šećer otopi, dodati izlomljenu čokoladu i nastaviti sa mešanjem dok se i ona ne rastopi. Zatim skloniti sa pare i ostaviti da se ohladi.
Slatku pavlaku umutiti u šlag, a puter penasto umutiti.
U ohlađenu smesu od čokolade dodati umućeni puter i šlag od slatke pavlake pa polako promešati varjačom.
Slaganje :
Koru premazati filom od čokolade.
Šlag umutiti sa mlekom i premazati preko fila.Ukrasiti možete po želji .
Ohladite kolač u frižideru bar 2 sata režite na željene kocke pa poslužite .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar