Priprema
Za tamnu koru :
5 bjeljanjaka snijeg,
15dag šećera,
15dag mljevenih oraha
3 rebra čokolade,
2 žlice brašna i
pola praška za pecivo
Za koru od kokosa :
5 bjeljanjaka snijeg,
15 dag šećera,
15 dag kokosa,
2 žlice brašna
pola praška za pecivo limunov sok
Za kremu
10 žumanjaka,
20 dag šećera,
1 puding od vanilije,
4 dl mlijeka
25 dag margarina ili maslaca
I još :
kokos za posipanje
Priprema
Za tamnu koru :
Bjeljanjke istući u čvrsti snijeg dodati šećer mljevene orahe otopljenu čokoladu i brašno pomješano s praškom za pecivo. Ispeći koru u rerni zagrijanoj 200 stepeni nekih 10 -15 min .Pečenu koru ostaviti da se ohladi .
Za koru od kokosa : Bijeljanjke istući u čvrsti snijeg dodati ostale navedene sastojke i ispeći u već zagrijanoj reni na 200 stepeni samo smanjiti kad stavite koru na 180 peci isto 10-15 min .oHLaditi i ovu koru .
Za kremu :šećer i žumanjke umutiti dodati puding i malo mlijeka ostalo mlijeko staviti da zakuha i u to istresti pripremljenu smjesu skuhati ko puding , u ohlađenu kremu dodati pjenasto izrađen margarin.
Slaganje . Bijelu koru premazati s polovicom pripremljene kreme na to položiti tamnu koru premazati preostalom kremom i posipati kokosom.
Pripremljen koč ohladiti 2-3 sata u frižideru pa sjeći na kocke i poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar