Potrebno
Za podlogu :
300 g keksa ( petit, plazma…)
100 g mliječne čokolade
50 g putera
50 ml slatke pavlake za šlag
po potrebi 2-3 kašike mlijeka
Za kokos fil
2 dl slatke pavlake za šlag
50 g putera
30 g šećera u prahu
150 g kokosa
100 g bijele čokolade
Za čokoladnu glazuru:
150 g mliječne čokolade
1 dl slatke pavlake
20 g putera
Priprema:
Istopiti čokoladu pa sjediniti sa svim sastojcima za podlogu. Pleh 26 cm prečnika
premazati uljem, sipati smjesu za podlogu istanjiti po dnu i stranicama kalupa do 2 cm
visine, ostaviti u frižider
premazati uljem, sipati smjesu za podlogu istanjiti po dnu i stranicama kalupa do 2 cm
visine, ostaviti u frižider
Za Fil sa kokosom Prvo istopiti čokoladu na pari i ostaviti da se prohladi zatim umutititi slatku pavlaku pa u posebnoj zdjeli umutiti puter sa šećerom u prahu dodati kasiku po kasiku slatke pavlake i ohladenu bijelu čokoladu i kokos sve dobro sjediniti i sipati na podlogu sa keksom
poravnati i staviti u frižider
Za glazuru :
Pavlaku i puter zagrijati do pred ključanje, dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se
istopi, sipati preko kokos fila i vratiti u frižider da se dobro stegne.
istopi, sipati preko kokos fila i vratiti u frižider da se dobro stegne.
Ukrasiti po želji, ja sam pravila kuglice od 50 g keksa, 50 g čokolade i malo slatke pavlake (od keksa ,pavlake i ruma napravite kuglice i uvaljate u otopljenu čokoladu )
Poslužiti dobro ohlađen, najbolje da prenoći.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar