nedjelja, 12. studenoga 2017.

Ukusan i fin a jednostavan za napravit : Baunti tart !


Potrebno 
Za podlogu :
300 g keksa ( petit, plazma…)
100 g mliječne čokolade
50 g putera
50 ml slatke pavlake za šlag
po potrebi 2-3 kašike mlijeka

Za kokos fil
2 dl slatke pavlake za šlag
50 g putera
30 g šećera  u prahu  
150 g kokosa
100 g bijele čokolade

Za čokoladnu glazuru:
150 g mliječne čokolade
1 dl slatke pavlake
20 g putera

Priprema:
Istopiti čokoladu pa sjediniti sa svim sastojcima za podlogu. Pleh 26 cm prečnika
premazati uljem, sipati smjesu za podlogu istanjiti po dnu i stranicama kalupa do 2 cm
visine, ostaviti u frižider
 Za Fil sa kokosom Prvo istopiti čokoladu na pari i ostaviti da se prohladi zatim   umutititi slatku pavlaku pa u posebnoj zdjeli umutiti puter sa šećerom u prahu  dodati kasiku po kasiku slatke pavlake i ohladenu bijelu čokoladu i kokos sve dobro sjediniti  i sipati na podlogu sa keksom
 poravnati i staviti u frižider
 Za glazuru :
 Pavlaku i puter zagrijati do pred ključanje, dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se
 istopi, sipati preko kokos fila i vratiti u frižider da se dobro stegne.

 Ukrasiti po želji, ja sam pravila kuglice od 50 g keksa, 50 g čokolade i malo slatke pavlake (od keksa ,pavlake i ruma napravite kuglice i uvaljate u otopljenu čokoladu )
 Poslužiti dobro ohlađen, najbolje da prenoći.
 Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar