Potrebno
Za koru
5 jaja
250 gr secera
250 gr brasna
2 kasike ulja
1 pr.za pecivo
Za kremu:
5 jabuka
800 ml vode
2 pudinga od vanilije
8 kasika secera
Za zvršni dio :
500 ml slaga
Priprema:
Od gore navedenih sastojaka umutite sjemu i ispecite koru .Uzagrijanoj rerni 180 nekih 15 min .
Koru ostavite da se ohladi.
U serpu stavite 600 ml vode i 4 kasike secer.
Jabuke ogulite i isjecite na kriske i stavite da se skuhaju u toj vodi.
Sad uzmite 200 ml vode i 4 kasike secera i umutite 2 pudinga.
Kad su jabuke kuhane izmaknite sa peci i na te jabuke dodajte smjesu od pudinga
Vratite opet na pec da bi se puding skuhao.
Posto vam je kora ledena sad je malo samo poprscite mlijekom odozgo.
Sad tako vrucu smjesu od pudinga i jabuka preli preko kore .
Ostavite da se potpuno ohladi.
Slag izmiksajte i premazite kolac.Ukrasite ako želite po želji .
ostaviti u frižider da se ohladi bar 2 sata zatim poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar