Potrebno
Za koru :
6 bjelanjaka
6 kašika šećera
180g oraha
Za fil:
6 žumanjaka
6 žlica šećera
180 g čokolade za kuhanje
1/2 dcl jake kave
200 g margarina
Za dekoraciju: po želji
Priprema
Za koru :
Izraditi bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg dodati orahe i to sve sjediniti. Ispeći koru u plehu od pećnice na masnom papiru, u prethodno zagrijanoj pećnici na 170’C cca 20ak minuta.
Koru ohladiti
Sad ako želite višlji kolač koru presjecite na tri dijela ako ne onda samo na dva .
Za kremu :
Na pari, na laganoj vatri skuhati jaja šećer muteći kad smo dobili dovoljnu gustinu dodati kafu(malo poprskati i kore sa kafom ) i čokoladu i još mutiti da se čokolada istopi ,zatim skinuti svatre te u ohlađeno dodati izrađeni margarin.
Smjesu sjedini i filovati kore .Na kraju i cijeli kolč premazati .Ukrasite po želji istopljenom čokoladom ,rendanom ili mljevenim orasima .
Ohladiti kolač u frižideru pa poslužiti .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar