subota, 11. studenoga 2017.

Jednostavan Kongo kolač !


Potrebno
Za koru :
6 bjelanjaka
6 kašika  šećera
180g oraha

 Za fil:
6 žumanjaka
6 žlica šećera
180 g čokolade za kuhanje
1/2 dcl jake kave
200 g margarina

Za dekoraciju: po želji 

Priprema 
Za koru :
Izraditi bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg  dodati orahe i to sve sjediniti. Ispeći koru u plehu  od pećnice na masnom papiru, u prethodno zagrijanoj pećnici na 170’C cca 20ak minuta.
Koru ohladiti 
Sad ako želite višlji kolač koru presjecite na tri dijela ako ne onda samo na dva .

Za kremu :
Na pari, na laganoj vatri skuhati jaja šećer muteći kad smo dobili dovoljnu gustinu dodati  kafu(malo poprskati i kore sa kafom ) i čokoladu i još mutiti da se čokolada istopi ,zatim skinuti svatre  te u ohlađeno dodati izrađeni margarin.
Smjesu sjedini i filovati kore .Na kraju i cijeli kolč premazati .Ukrasite po želji istopljenom čokoladom ,rendanom ili mljevenim orasima .
Ohladiti kolač u frižideru pa poslužiti .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar