Potrebno
Za koru :
5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
5 štangli čokolade
9 kašika mlijeka
2 kašike ulja
50 g mljevenih oraha
5 kašika brašna
5 kašika šećera
5 štangli čokolade
9 kašika mlijeka
2 kašike ulja
50 g mljevenih oraha
na vrh kašikice praška za pecivo ne čitav
Za Kremu :
250 g eurokrema
250 g putera
250 g šećera u prahu
100 g seckanih badema
100 g mlevenih oraha
sok od 1 pomorandže
Za ukrašavanje :
1 kesica krem šlaga od čokolade
50 g čokolade
2 kašike ulja
Priprema
Za Koru:
U dubljoj posudi prvo umutiti žumanca i šećer,zatim dodati orahe i brašno i malo peciva . Bjelanca umutiti u čvrst sneg, dodati prethodno pripremljenoj masi i polako promešati varjačom dok se smjesa ne sjedini .
Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu i peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 15 min ili dok ne porumeni.(probajte čačkalicom ako je čačkalica suha kora je gotova )
Pečenu koru ostaviti da se ohladi, ali je ne vaditi iz kalupa za tortu. Čokoladu otopiti sa malo mlijeka i preliti preko ohlađene kore.
Za kremu :
Puter umutiti sa šećerom u prahu, te dodati eurokrem, bademe, orahe i sok od pomorandže.
U dubljoj posudi prvo umutiti žumanca i šećer,zatim dodati orahe i brašno i malo peciva . Bjelanca umutiti u čvrst sneg, dodati prethodno pripremljenoj masi i polako promešati varjačom dok se smjesa ne sjedini .
Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu i peći u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni 15 min ili dok ne porumeni.(probajte čačkalicom ako je čačkalica suha kora je gotova )
Pečenu koru ostaviti da se ohladi, ali je ne vaditi iz kalupa za tortu. Čokoladu otopiti sa malo mlijeka i preliti preko ohlađene kore.
Za kremu :
Puter umutiti sa šećerom u prahu, te dodati eurokrem, bademe, orahe i sok od pomorandže.
Sve sastojke dobro izmiješati a zatim pripremljenu kremu ravnomjerno rasporediti preko kore u kalupu. Poravnati i staviti u frižider da se stegne.
Za ukrašavanje :
Čokoladu otopiti sa malo ulja ja to obično radim na pari ili skroz laganoj vatri da čokolada ne zagori (malo prohladiti )i preliti preko torte.
Šlag pripremiti prema uputstvu s kesice te sa njim premazati bočne stranice torte i ukrasite po želji .
Za ukrašavanje :
Čokoladu otopiti sa malo ulja ja to obično radim na pari ili skroz laganoj vatri da čokolada ne zagori (malo prohladiti )i preliti preko torte.
Šlag pripremiti prema uputstvu s kesice te sa njim premazati bočne stranice torte i ukrasite po želji .
Tortu ohladiti i sjeći na parčad pa posluziti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar