subota, 11. studenoga 2017.

Odlična poslastica a nije zahtjevna :"Bomba Torta"


Potrebno

Za koru :

5 jaja
5 kašika brašna
5 kašika šećera
5 štangli čokolade
9 kašika mlijeka
2 kašike ulja
50 g mljevenih oraha
na vrh kašikice praška za pecivo ne čitav 

Za Kremu :
250 g eurokrema
250 g putera
250 g šećera u prahu
100 g seckanih badema
100 g mlevenih oraha
sok od 1 pomorandže

Za ukrašavanje :
1 kesica krem šlaga od čokolade
50 g čokolade
2 kašike ulja

Priprema

Za Koru:
 U dubljoj posudi prvo umutiti  žumanca i šećer,zatim dodati  orahe i brašno i malo peciva . Bjelanca umutiti u čvrst sneg, dodati prethodno pripremljenoj masi i polako promešati varjačom dok se smjesa ne sjedini .
 Pripremljenu masu sipati u nauljen, brašnom posut okrugao kalup za tortu i peći u zagrejanoj pećnici  na 180 stepeni 15 min ili dok ne porumeni.(probajte čačkalicom ako je čačkalica suha kora je gotova )
 Pečenu koru ostaviti da se ohladi, ali je ne vaditi iz kalupa za tortu. Čokoladu otopiti sa malo mlijeka i preliti preko ohlađene kore.
Za kremu :
Puter umutiti sa šećerom u prahu, te dodati eurokrem, bademe, orahe i sok od pomorandže.
Sve sastojke dobro izmiješati a zatim pripremljenu kremu  ravnomjerno rasporediti preko kore u kalupu. Poravnati i staviti u frižider da se stegne.
Za ukrašavanje :
 Čokoladu otopiti sa malo ulja ja to obično radim na pari ili skroz laganoj vatri da čokolada ne zagori (malo prohladiti )i preliti preko torte.
 Šlag pripremiti prema uputstvu s kesice te sa njim premazati bočne stranice torte i ukrasite po želji .
Tortu ohladiti i sjeći na parčad pa posluziti .
Prijatno!


Nema komentara:

Objavi komentar