subota, 11. studenoga 2017.

Čokoladna pita sa tri nadjeva !


            Potrebno
            Za kore :
            450 g Glatkog brašna
            1 prasak za pecivo
           4 zlice kakaa u prahu
           1/4 kašike soli
           2 jaja
           120 g maslaca – otopljenog
           150 g šećera
          2 Vanilin šećer

           Za  1 Nadjev :
            1 Puding vanilija
           120 g sećera ( kristal)
           120 g maslaca sobne temperature
           240 g kikiriki maslaca

           Za 2 Nadjev :
            1 Puding čokolada
            500 ml mlijeka
            130 g sećera ( kristal)
            180 g cokolade za kuhanje
            60 ml mlijeka
           120 g maslaca sobne temperature

            Za 3 Nadjev :
             500 ml Slatkog vrhnja
             2 kašike prah šecera
             2 Vanilin šećera

             Za ukrašavanje 
             naribana čokolada

            Priprema
            Za kore :
     Prosijati brasno , prasak za pecivo , kakao i sol . Dodaj jaja, otopljeni maslac , šećer i vaniliju , pa umijesi prhko tijesto , ako je tijesto suho dodaj 2-3 kašike  mlijeka . Dobiveno tijesto podijeli na tri dijela i razvuci na pravokutnik velicine 40×30 cm . Peci na obrnutoj strani pleha 12-15 min na 180 stupnjeva . Pecene korice ohladi .
    Za 1 nadjev Skuhaj puding sa mlijekom i secerom . Skuhan puding ohladi . U zdjelu za mijesanje pjenasto izmuti maslac sa kikiriki maslacem i polako dodaji hladni puding . Sve miksaj dok smjesa ne postane ujednacena . Ostavi sa strane do upotrebe .
    Za 2 nadjev:  Napravi tako sto ces najprije skuhati puding od cokolade sa mlijekom i secerom i ostaviti da se ohladi . U medjuvremenu u posebnoj posudi zagrijavaj narezanu cokoladu sa mlijekom dok se potpuno ne otopi . Ostavi sa strane da se ohladi . Maslac pjenasto izmuti , pa dodaj ohladjenu cokoladu i dobro izmiksaj , pa na kraju dodaji hladni puding . Mijesaj dok se nadjev potpuno ne ujednaci . Ostavi sa strane do upotrebe .
    Za 3 nadjev: Umuti slatko vrhnje sa oba šećera
      Filovanje U kalup sa obručom koji se skida na dno kalupa staviti prvu koru pa nadjev 1,pa kora pa nadjev 2 ,pa kora pa nadjev 3,Ukrasite nasjeckanom ili narendanom čokoladom .
      Kolač je potrebno dobro ohladiti da i kore omeksaju najbolje napraviti dan prije služenja.
      Ohladen kolač rezite na kocke i poslužite .
      Prijatno !
    .

Nema komentara:

Objavi komentar