Potrebno
Za kore :
450 g Glatkog brašna
1 prasak za pecivo
4 zlice kakaa u prahu
1/4 kašike soli
2 jaja
120 g maslaca – otopljenog
150 g šećera
2 Vanilin šećer
Za 1 Nadjev :
1 Puding vanilija
120 g sećera ( kristal)
120 g maslaca sobne temperature
240 g kikiriki maslaca
Za 2 Nadjev :
1 Puding čokolada
500 ml mlijeka
130 g sećera ( kristal)
180 g cokolade za kuhanje
60 ml mlijeka
120 g maslaca sobne temperature
Za 3 Nadjev :
500 ml Slatkog vrhnja
2 kašike prah šecera
2 Vanilin šećera
Za ukrašavanje
naribana čokolada
Priprema
Za kore :
Prosijati brasno , prasak za pecivo , kakao i sol . Dodaj jaja, otopljeni maslac , šećer i vaniliju , pa umijesi prhko tijesto , ako je tijesto suho dodaj 2-3 kašike mlijeka . Dobiveno tijesto podijeli na tri dijela i razvuci na pravokutnik velicine 40×30 cm . Peci na obrnutoj strani pleha 12-15 min na 180 stupnjeva . Pecene korice ohladi .
Za 1 nadjev Skuhaj puding sa mlijekom i secerom . Skuhan puding ohladi . U zdjelu za mijesanje pjenasto izmuti maslac sa kikiriki maslacem i polako dodaji hladni puding . Sve miksaj dok smjesa ne postane ujednacena . Ostavi sa strane do upotrebe .
Za 2 nadjev: Napravi tako sto ces najprije skuhati puding od cokolade sa mlijekom i secerom i ostaviti da se ohladi . U medjuvremenu u posebnoj posudi zagrijavaj narezanu cokoladu sa mlijekom dok se potpuno ne otopi . Ostavi sa strane da se ohladi . Maslac pjenasto izmuti , pa dodaj ohladjenu cokoladu i dobro izmiksaj , pa na kraju dodaji hladni puding . Mijesaj dok se nadjev potpuno ne ujednaci . Ostavi sa strane do upotrebe .
Za 3 nadjev: Umuti slatko vrhnje sa oba šećeraFilovanje U kalup sa obručom koji se skida na dno kalupa staviti prvu koru pa nadjev 1,pa kora pa nadjev 2 ,pa kora pa nadjev 3,Ukrasite nasjeckanom ili narendanom čokoladom .
Kolač je potrebno dobro ohladiti da i kore omeksaju najbolje napraviti dan prije služenja.
Ohladen kolač rezite na kocke i poslužite .
Prijatno !
.
- Filovanje U kalup sa obručom koji se skida na dno kalupa staviti prvu koru pa nadjev 1,pa kora pa nadjev 2 ,pa kora pa nadjev 3,Ukrasite nasjeckanom ili narendanom čokoladom .
- Kolač je potrebno dobro ohladiti da i kore omeksaju najbolje napraviti dan prije služenja.
- Ohladen kolač rezite na kocke i poslužite .
- Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar