ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

Kokos Rolat :Tako ukusan mekan i topi se u ustima..uvjerite se savršen je !


Potrebno 
Za koru/biskvit 
7 zumanjaka
7 zlica secera
7 zlica brasna
1 prasak za pecivo
snijeg od 7 bjelanjaka

Za nadjev
70gr kokosa
2 zlice mlijeka
100gr margarina(maslaca)
100gr zele bombona
70gr grozdica
rum

Za kremu:
3 jaja
6 zlica secera
100gr cokolade
150-200gr margarina(maslaca)

Priprema
Za nadjev :
    Margarin/maslac izmixati s mlijekom, dodati kokos,
    nasjeckane zele bombone i grozdice, namocene u rum.
    Sve oblikovati u roladu, zamotati u prozirnu foliju
    pa staviti da se hladi.
Za kremu :
    Jaja i secer, skuhati na pari, ali pred kraj dodati cokoladu
    pa i nju zajedno otopiti.
    U prohladeno dodati margarin/maslac.
    Ostaviti da se malo stegne, dok se biskvit ispece.
Za koru :
    Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno
    dodavati brasno sa praskom za pecivo i na kraju
    lagano umijesati snijeg.
    Koru  peci u namazanom i  pek papirom obloženom, limu.
    Peceno ,okrenuti na kuhinjsku krpu, malo posutu sa secerom,
    i umotati roladu.


     Koru odrolati, premazati kremom, a na rub biskvita, poloziti
    nadjev
    Sve zajedno saviti i ostaviti u hladnjak da se stegne, nekoliko sati.
    Premazati preostalom kremom i posuti kokosom.
    Ohladeni rolat rezati na šnite i slžiti 
    Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar