Potrebno
Za koru/biskvit
7 zumanjaka
7 zlica secera
7 zlica brasna
1 prasak za pecivo
snijeg od 7 bjelanjaka
Za nadjev
70gr kokosa
2 zlice mlijeka
100gr margarina(maslaca)
100gr zele bombona
70gr grozdica
rum
Za kremu:
3 jaja
6 zlica secera
100gr cokolade
150-200gr margarina(maslaca)
Priprema
Za nadjev :
- Margarin/maslac izmixati s mlijekom, dodati kokos,
nasjeckane zele bombone i grozdice, namocene u rum.
Sve oblikovati u roladu, zamotati u prozirnu foliju
pa staviti da se hladi.
Za kremu :
- Jaja i secer, skuhati na pari, ali pred kraj dodati cokoladu
pa i nju zajedno otopiti.
U prohladeno dodati margarin/maslac.
Ostaviti da se malo stegne, dok se biskvit ispece.
Za koru :
- Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom, postupno
dodavati brasno sa praskom za pecivo i na kraju
lagano umijesati snijeg.
Koru peci u namazanom i pek papirom obloženom, limu.
Peceno ,okrenuti na kuhinjsku krpu, malo posutu sa secerom,
i umotati roladu.
- Koru odrolati, premazati kremom, a na rub biskvita, poloziti
nadjev
Sve zajedno saviti i ostaviti u hladnjak da se stegne, nekoliko sati.
Premazati preostalom kremom i posuti kokosom.
- Ohladeni rolat rezati na šnite i slžiti
- Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar