ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

BEČKA PITA: Kolač koji je oduševio mnoge – ukusan, izdašan, jednostavan…



Potrebno;
Za Sloj 1:

2 (čaša od 2 dcl) šećera
2 čaše vode
125 g margarina
200 g kokosa
100 g čokolade
250 g mljevenih keksa
1 list oblatne
200 g keksa

Za Sloj 2:
100 g šećera
1/2 dl vode
100 g čokolade
125 g margarina
200 g mljevenih oraha
2 dl soka od narandže

Za Glazuru:
150 g čokolade
5 kašika ulja

Priprema:

Za Sloj 1:
Šećer i vodu staviti na vatru i kuhati dok se šećer istopi pa dodati margarin i čokoladu da se istopi. Skinuti sa vatre i dodati kokos i mljeveni keks.
Sve dobro izmiješati i masu dok je topla staviti na jedan list oblatne. 
Preko mase staviti keks, prethodno potapan u sok od narandže.

Za Sloj 2:
Šećer i vodu kuhati dok se šećer ne istopi, dodati margarin i čokoladu da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mljevene orahe.
Masu dobro izmiješati i nanijeti preko keksa. Ostaviti da se ohladi i staviti glazuru od čokolade.

Za Glazuru:
Istopiti čokoladu sa uljem na tihoj vatri i preliti kolač, a zatim preko čokolade, dok se još nije stegla, posuti kokos.
Ohlađenu pitu isjeći na kocke po želji pa poslužiti.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar