Potrebno:
300 g. izlomljenog plazma keksa
100 g. bele čokolade
30 g. praha za kapućino
3 kom. jaja
120 g. šećera
125 g. maslaca ili margarina
4 dcl. slatke pavlake
40 g. šlag praha
Za glazuru
100 g. čokolade za kuvanje
3 kašike ulja
1 kšika mlijeka
Priprema:
Jaja i šećer penasto umutiti, dodati kapućino i kuvati na pari desetak minuta, dok se malo ne zgusne. Ostaviti da se skroz ohladi.
Mikserom umutiti maslac sobne temperature i sjediniti sa smesom od jaja i kapućina.
U slatku pavlaku dodati šlag prah i umutiti pa dodati prethodnu smesu lagano mešajući. Dodati i izlomljeni plazma keks i sitno seckanu belu čokoladu. Sve izmešati.
U slatku pavlaku dodati šlag prah i umutiti pa dodati prethodnu smesu lagano mešajući. Dodati i izlomljeni plazma keks i sitno seckanu belu čokoladu. Sve izmešati.
Duguljasti kalup zapremine 1,5 l. obložiti najlon folijom, rasporediti smesu i ostaviti nekoliko sati u zamrzivač da se fil stegne i da se sjedine ukusi.
Ohladeni kolač izvadiditi na tasnu preliti glazurom od čokolade ukrasiti kolač po želji
.Za glazuru otopimo čokoladu na pari sa uljem i mlijekom .
Ohladeni kolač sjeći na željene komade i poslužiti .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar