Potrebno :
40gr svežeg kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
oko 1 kg brašna
300ml mleka
300ml vode
50ml ulja
250gr margarina
hrenovkama po želji
sir edamer (tanko narezan )
susam i lana za posipanje
Priprema:
Zagrejte mleko da bude toplo, pa dodajte toplu vodu. Dodajte kašiku šećera i izmrvite u to kvasac.
Promešajte i dodajte vieše od pola brašna, promešajte, pa dodajte so i ulje i opet promešajte.
Dodavajte ostatak brašna da se umesi glatko testo i mekano testo.
Ostavite testo da stoji dok narendate margarin ili ga isečete u tanke pločice.
Može da bude i iz frižidera, nije potrebno da bude u frizu, ali može.
Razvucite testo u velik kvadrat ili pravougaonik (otprilike 70 x 70cm ).
Nanesite na celu površinu margarin pa preklopite testo na 1/3 dva puta sa jedne strane i onda isto to uradite i sa druge strane.
Tako uradite još jednom.
Opet razvucite testo pa ga isecite ili u trouglove, ako motate kifle ili ku kvadrate.
Stavite 1 hrenovku i 1 list sira pa uvijte,.Odozgo kifle možete da zarežete ali i nemorate po želji .
Premažite žumancetom i posolite ukrasite sjemenkama susama i lana .
Poslažite u pleh pa uključite rernu na 200 – 220 stepeni.
Neka odstoje dok se rerna ne zagreje.
Stavite da se peko oko 20 minuta.
Poslužite tople.
Prijatno
Nema komentara:
Objavi komentar