1 kom većeg bijelog mesa
2 jaja
1/2 svežnjića vlasca (nasjeckanog za oko 1 kašiku)
1 kašika majčine dušice
isto toliko peršunovog lista
2 kašike soka limuna
1/2 kašičice rendane limunove korice
2 kašike parmezana
brašno
ulje za prženje
oko 70 g prezle
biber
Priprema:
Pileća prsa narežite na šnicle , nalupajte ih i pospite vegetom. Za smjesu za pohovanje pomiješajte prezle, što sitnije sjeckano začinsko bilje, parmezan, rendanu limunovu koricu, svježe mljeveni biber. Sve dobro kašikom promiješajte.
Posebno viljuškom umutite jaja i dodajte 2 kašike iscijeđenog limunovog soka. U posebnu zdjelu stavite brašno.
Meso prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja sa limunom, zatim u smjesu za pohovanje, pecite na vrelom ulju dok lijepo ne porumeni, vadite na papir za upijanje viška masnoće.
Jednako možete pripremiti i ostale dijelove piletine s tim da ih odvojite od kosti i kože(ili ih prvo prokuhajte ako želite u komadu ).
Količinu mrvica slobodno korigujte zavisno od količine mesa koju pripremate.
Pileća prsa narežite na šnicle , nalupajte ih i pospite vegetom. Za smjesu za pohovanje pomiješajte prezle, što sitnije sjeckano začinsko bilje, parmezan, rendanu limunovu koricu, svježe mljeveni biber. Sve dobro kašikom promiješajte.
Posebno viljuškom umutite jaja i dodajte 2 kašike iscijeđenog limunovog soka. U posebnu zdjelu stavite brašno.
Meso prvo uvaljajte u brašno, zatim u jaja sa limunom, zatim u smjesu za pohovanje, pecite na vrelom ulju dok lijepo ne porumeni, vadite na papir za upijanje viška masnoće.
Jednako možete pripremiti i ostale dijelove piletine s tim da ih odvojite od kosti i kože(ili ih prvo prokuhajte ako želite u komadu ).
Količinu mrvica slobodno korigujte zavisno od količine mesa koju pripremate.
Uz ovo meso možete napraviti prilog po želji pire krompir ,rižu ,pomfri ...
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar