petak, 27. listopada 2017.

Torta sa čokoladom i orasima


Potrebno 
 Za kore – 3 puta po :

5 bjelanaca 5 kašika šećera
5 kašika mljevenih oraha
2 kašike brašna 
5 gr praška za pecivo(pola  vrećice )

Za kremu:
15 žumanaka
15 kašika šećera
200 – 300 gr čokolade za kuhanje
250 gr maslaca ili margarina
5 kašika mljevenih oraha
250 gr šećera u prahu ( može i manje, zavisno kako volite )
1 kesica šlaga

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Izmiksati pjenasto bjelanca pa postepeno dodavati šećer uz mućenje.
Kada se dobio jak šne, dodati orahe, brašno i prašak za pecivo i sve lopaticom sjediniti.

Okrugli pleh 25 cm pečnika obložiti papirom za pečenje pa istresti smjesu za koru, poravnati i staviti u rernu da se peče.
Kada stavite pleh u rernu smanjite na 180.

Kora se peče otprilike 20 minuta zavisno od rerne, treba da bude svetlo braon.

Kada ispečete sve tri kore koje se rade na isti način onda pripremate krem od žumanaca, a kore se hlade.

Izmikksati  žumanca sa šećerom.
Da žumanca zapjene i pobijele.
Staviti na paru i mijesati 
Kada se krem suhao, tačnije kada vučete varjačom i ostaje trag za njom krem je gotov.

Skloniti sa vatre i dodati izlomljenu čokoladu, pa mešati dok se ne otopi.
Kada se otopila dodati orahe, opet izmešati i ostaviti da se skroz ohladi, tada će se i stegnuti.
Izmiksati  penasto maslac sa šećerom u prahu 
Umućenom maslacu dodati ohladjen krem i sve umutiti.

Izmiksati  i kesicu šlaga.

Stavite prvu koru, poprskate je mlijekom i nanesete skoro pola fila.
Preko pemažete tanko šlag, pa stavite drugu koru i postupak ponovite.
Kada stavite treću koru namažete tanko ostatak fila, preklopite kesom ili folijom i ostavite u zamrzivač 2h.Kad se torta ohladila skinite foliju pa tortu dekorišite po želji topljenom čokoladom ili pospite čokoladnim mrvicama kako god želite .

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar