petak, 27. listopada 2017.

Fantazija ukusa karamele -Torta Šeherzada


Potrebno :

2 pakovanja turskog keksa
1,5 l mleka
5 pudinga od karamele
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu
6 kašika kristal šećera(za puding)
500 ml slatke pavlake 

Priprema:

Pudinge i kristal šećer pomešati pa dodati 300 ml hladnog mleka, pa ostatak staviti da provri.
Kad provri zakuhati puding i miješati dok se ne zgusne.
Ako želite jači ukus karamela uvek možete šećer predvidjen za puding da karamelizujete i nalijete mlijeko i kad provri da zakuhate pudinge, kako volite.
Ostaviti zatim da se puding ohladi.
Izmiksati margarin sobne tempereture sa šećerom u prahu pa mu dodavati ohladjen puding uz miksiranje.
izmiksati  slatku pavlaku.
Dva pakovanja turskog keksa imaju 4 reda keksa.
Svaki red je za jednu “koru”.
Pripremite veliku tacnu da ima malo dublja  da vam keks nebi klizio prilikom nanošenja kreme .
Prvi red keksa kad složite nanosi se deo krema ( 1/4 ), pa  slatka pavlaka pa kes i tako dok nepotrošite sve.
Tortu dekorisati po želji  ostaviti u frižider da se ohladi i poslužiti nekoliko sati posle pravljenja jer keksu treba vremena da  omekša.

Napomena :Ako nevolite margarin možete pudingu dodati izmiksanu slatku pavlaku ja to obično radim pošto izbjegajem margarin pogotovo u većim količinama umjesto 250 gr margarina-možete izmiksati 250 ml slatke pavlake i dodati u  ohlđen puding zajedno sa šecerom u prahu .Vi kako volite .
Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar