srijeda, 25. listopada 2017.

Torta koja se topi u ustima :Milka torta


Potrebno:
    Za tri kore:
    3 bjelanjka
    3 žlice šećera
    50 g mljevenih lješnjaka ili oraha
    1/2 žlice brašna


    Za kremu:
    1 l mlijeka
    9 žumanjaka
    100 g šećera
    3 kašike  brašna

    3 pudinga od vanilije
    300 g mliječne čokolade sa sjeckanim lješnjacima
    300g bijele čokolade
    250 g margarina
    1/2 l vrhnja za šlag
Pripremanje:
Kore:
Od navedenih sastojaka ispeći kore.3x
Bjelance umutiti sa šećeromu čvrst snijeg  pa dodati orahe ili lješnake i  brašno.Izmijšati kuhačom i istresti u kalup obložen pek papirom .Peći 15 min na 180 stepeni .

Krema:

Žumanjke umutiti sa šećerom dodati  brašno i pudinge i malo mlijeka .Umućenu smjesu  skuhati u preostalom mlijeku i podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati čokolade s lješnjacima, u drugi bijele čokolade.
Miješati dok se čokolada ne otopi. Kad se kreme ohlade u svaku dodati po jednu polovicu izmiksanog margarina i mazati kore. Ukrasiti po želji.
Slaže se :
Kora-Tamna krema- Kora-Bijela krema- Kora  -Šlag
,dekorišite po želji.
Ja ostavim 2-3 kašike tamne kreme pa ponovo premažem koru pa tek onda sa šlagom .Vi nemorate .Tortu ohladiti u frižideru prije posluživanja . 
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar