nedjelja, 15. listopada 2017.

Stari Bosanski specijalitet :" KLEPE"


Potrebno :
 250 gr brašna
 100 ml vode
 1 kašika ulja
 1 kašičica soli

Punjenje :

 200 gr mljevenog mesa
 1 luk
so, biber
Preliv :
2kasike  istopljenog putra ili biljnog masla uz dodatak crvene paprike (samo da se istopi i odmah skinuti i dodati mljevenu papriku )nesmije biti vrelo da paprika izgori .Zatim prelijete kiselim vrhnjem pomiješano sa 2-3 čehna bijelog luka .
Priprema:
Brašno prosijte pa pomiješajte sa solju i uljem.
Dodajte vode i umijesite čvrsto tijesto.
Ostavite da odstoji sat vremena pa razvucite na podlogu.
Luk sitno isjeckajte i posolite .
Pomiješajte sa mesom i posolite i pobiberite.
Tijesto režite na kockice pa na svaku stavite malo mesa i preklopite.
Kuhajte u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta.
Povadite u jednu zdjelu i prelijete prvo masnocom pa zatim kiselim vrhnjem .Vrhnjem mozete preliti i tokom posluzivanja .
Preporuka : jedite dok su vruće.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar