utorak, 24. listopada 2017.

Šnicle u paradajz sosu


Potrebno :
6 Šnicli (koje imate juneće ,teleće ili svinjske  )
1 kašika suvog začina
3 kašike brašna
500 ml paradajz soka
300 ml vode
200 ml ulja
peršunov list
so i šećer

Priprema:

Šnicle izlupati(samo sjedne strane ) pa utrljati sa suvi začin.
Ostaviti 10 minuta da odstoje.
Za to vrijeme zagrejati ulje.
Uvaljati svaku šniclu sa obe strane u brašno pa staviti da se peku, svaka strana po 5 minuta.
Pazite da vam vatre ne bude prejaka pa samo da zagoru.
Slažite šnicle u širu šerpu.
Kada završite sa pečenjem prelijte šnicle u šerpi sa uljem na kojem su se pekle.(Ako vam je dublja tava možete i njoj kuhati)
Nalijte sok od paradajza i vodu, pa na srednju vatru polu poklopljeno ostavite da se krčka.
Kada voda ispari i tečnost se malo zgusne posolite i pošećerite, po prstohvat od svakog, soli možda dva, probajte.
Krčka se otprilike sat, sat ipo, zavisno od vatre, nemojte da vam bude prejaka, a ni pre slaba, ujednačena i u toku krčkanja prodrmajte povremeno šerpu levo – desno, da se ne bi šnicle zalepile za dno.
Na kraju pospite peršunovim listom i poslužite tople.Prilog dodajte po želji pire ,rižu krompiriće ...

Prijatno.

Nema komentara:

Objavi komentar