petak, 27. listopada 2017.

Savršeno kremasta -Ness cafe torta !


Za kore
300 gr šećera
300 gr brašna
100 gr kakaoa
1 prašak za pecivo 
2 kašičice sode bikarbone
prstohvat soli
250 ml  mlijeka
2 cela jaja
1 kašika ekstrakta vanile
125 ml ulja
250 ml ključale vode

Za fil I:
600 ml mlijeka
2 pudinga sa ukusom kafe (ako ne ona može  od lješnjaka )1 supena kašika ness kafe
3 kašika šećera
125 gr margarina
50 gr šećera u prahu
Za fil II:
600 ml mlijeka
2 pudinga od vanile ili sa ukusom slatke pavlake
3 kašike šećera
125 gr margarina
50 gr šećera u prahu
Još:
1 šolja mlijeka za kore i
200 ml slatke pavlake za fil

Priprema:

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.
Pomešati sve suve sastoje u jednu činiju ( brašno, šećer, kakao, prašak, soda i so )
Staviti vodu da provri.
U drugu posudu staviti jaja, mlijeko, ulje, ekstrakt vanile i izmiksirati.
Kada voda provri dodati malo suve smese u smesu sa mlijekom, pa malo vode, pa opet malo suve smese pa vode, sve dok se sve ne utroši.
Pleh obložiti papirom za pečenje pa istresti celu smesu i staviti da se peče oko 40 minuta.
Dok se kora  peče skuvati pudinge.Pečenu koru presjeći na tri jednaka dijela 
Oba pudinga skuhat na isti način.
Pomešati puding i šećer, uliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri ( ness dodate u mlijeko kod pudinga od kafe ) . Zakuvati i mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre da se hladi.
Penasto umutiti margarin, to možete odjednom za oba fila.
Margarin mora biti sobne temperature da bi se lepo umutio.
Podeliti margarin na dva dela, pa svakom delu dodati po jedan puding i umutiti.
Ulupati slatku pavlaku pa pola dodati jednom, a pola drugom filu i opet umutiti.
Prvu koru staviti u pleh, poprskati mlekom pa naneti jedan fil, pa drugi.
Ponoviti sa drugom korom isto i poklopiti sa trećom koju takodje isprskamo mlekom
Ako vam ostane fila možete ga namazati oko torte.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar