petak, 27. listopada 2017.

Brza torta sa šlagom


Potrebno
Za keks sloj:
250 ml slatke pavlake
300 gr mlevenog keksa
1 kisela pavlaka ( 180 gr )

Za jafa sloj:
150 gr šlag krema od vanile, može i običan šlag, šta imate
200 gr jafa keksa
250 ml mlijeka
Za treći sloj:
250 ml slatke pavlake
3 kašike eurokrema
Za zvršni sloj :
šlag krem od čokolade, može od vanile, obični šlag, slatka pavlaka, opet šta nadjete, rendana čokolada
Priprema:
Prvo da kažem da se cela torta pravi odokativno jer se dodaje mleveni i jafa keks koji mogu biti suvlji pa donji sloj može biti tvrdji, što nikako nećemo, pravomo sočnu tortu, a opet može biti i redji, onda dodamo još malo keksa, 50 gr da bude gušće.
Umutiti slatku pavlaku, dodati kiselu, izmešati pa dodati mleveni keks i sve sjediniti.
Na okruglu tacnu istresti sve pa varjačom oblikovati koru, donji sloj. Treba da je tvrdje ali da možete varjačom razvući, malo pokvasite ruke pa oblikujete ivicu. Stavite u frižider.
Umutiti šlag krem sa mlekom i naseckati jafa keks, opet ako je preretko, čini vam se da neće dobro stajati na keks kori dodate malo mlevenog keksa ili oraha, 50 gr, da keks pokupi višak tečnosti. Ostavite sastrane da odstoji i keks upije dok napravite treći deo.
Umutiti slatku pavlaku i dodati joj eurokrem pa sve umutiti.
Izvaditi tacnu iz frižidera pa staviti jafa deo, trebalo bi da se lepo razvlači .
Preko naneti deo sa eurokremom.
Odgore dekorisati po želji, a može tako i da ostane jer je treći deo dosta kremast jer je napravljen od slatke pavlake i eurokrema.
Dobro ohladiti i poslužiti.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar