petak, 27. listopada 2017.

Domaći Crni Hljeb


Potrebno :
1 kg integralno crnog brašna-još po potrebi za prekuhavanje oko  100gr 
7 dcl mlake vode,
1 kašika suvog kvasca,
1 kašika šecera,
1 kašika soli.

Priprema:
Sve sastojke sjediniti jednoj posudi.
Dobro izraditi sa varjačom.
Poklopiti krpom i ostaviti da odstoji 1h .
100 gr brašna posuti po podlozi i teijsto malo premijesiti, preklopiti nekoliko puta i oblikovati po želji .
Tako oblikovano tijesto staviti na papir za pečenje u tepsiji i ostaviti da odstoji još 1h da se digne .
Zagrejati rernu na 200 stepeni dok čekate da  se hljeb digne .
Prije pečenja možete zarezati nožem po vrhu ako želite nije obavezno.
Staviti da se peče na 220 stepeni 10  min, pa smaniti na 180 stepeni i ostaviti da oko 20 min se peče dok fino ne porumeni.Možete nožem provjeriti dali je pečen ako nema tijesta na nožu vaš hljeb je pečen .
Pečen hljeb prekrite vrećicom pa krpom  i sačekajte da odmekne .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar