ponedjeljak, 23. listopada 2017.

Savršena torta bez brašna od šumskog voća ili Bobanova torta



Potrebno

Za koru bez brašna:
6 jaja
120 g šećera
120 g čokolade za kuhanje
 prašak za pecivo

I još:
350 g pekmeza od šumskog voća
400 ml slatkog vrhnja


Priprema:

Čokoladu otopite na pari i ostavite sastrane da se malo ohladi. Bjelanjke kratko izmiksajte pa uz postupno dodavanje šećera nastavite miskati dok ne dobijete gusti snijeg. Žumanjke izmiksajte sa otopljenom čokoladom pa dodajte prašak za pecivo.
Smjese lagano sjedinite i izlijte u okrugli kalup za pečenje 28 cm kojeg ste prekrili masnim papirom, a stranice namastili.Koru  pecite 30 minuta na temperaturi od 170 °C.
Ohlađenu koru premažite pekmezom od šumskog voća i i tučenim slatkim vrhnjem. Prije posluživanja tortu ostavite nekoliko sati u hladnjaku da se dobro ohladi.
Po želji možete tortu ukrasiti rendanom čokoladom ili šumskim voćem.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar