petak, 27. listopada 2017.

Šaran u bijelom vinu -


Potrebno:

šaran oko 2, 5kg
1 limun
1dl belog vina
vegeta, so, peršun,biber 
limun
ulje 
par čehna bijelog luka 
Priprema:

Šarana očistiti dobro presušiti papirnim ručnicima zarezati svakih 1-1,5 cm staviti na pleh i posoliti, dodati malo ulja pa ga malo zapeći u rerni.
Izvaditi, dodati limun, na kolutove isečen i poslagati u proreze u  šaranu, posuti vegetom i biberom sitno sjeckanim peršunom, a u njega par čehna bijelog luka nemorate sjći. 
Vratiti u rernu da se peče 20 min do pola sata sve zavisi od pećnice na 200 stepeni i kad je gotovo preliti  belo vino i peći još toliko da vino ispari.
Prilog po vašoj želji .
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar