Potrebno:
1 kg krompira
3 veće mrkve
1 veća glavica crnog luka
1 šolja graška
1 crvena paprika
peršun
4 kašike paradajz pirea
2 litara povrtnog temeljca ako nemate onda voda
malo ulja
2kašikice paprike mljevene
so i biber
1,5 kašika brašna
Priprema:
Sitno iseckajte crni, luk pa stavite da se dinsta na malo ulja.
Kada postane staklast dodajte krompir iseckan na kockice, mrkvu , grašak, papriku i dve kašičice slatke, mlevene paprike. Promešajte pa nalijte temeljac ili vodu i ostavite da se kuha.
Kada se povrće skuhalo, dodajte paradajz i neka prokuha par minuta dodajte peršun.Ako vam je čorba pogusta dodajte malo vruće vode .
Kada se povrće skuhalo, dodajte paradajz i neka prokuha par minuta dodajte peršun.Ako vam je čorba pogusta dodajte malo vruće vode .
Začinite po ukusu. Ostavite da kuha par minuta, pa u časi razmutite 1,5 kašiku brašna sa malo vode istrsite to u čorbu neka prokuha i sklonite sa vatre.
Krompir čorbu poslužite toplu uz dodatak kisele pavlake .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar