nedjelja, 15. listopada 2017.

Pravi i Mirisni -Domaći Medenjaci


Potrebno :
 500 g šećera
 5 dcl mleka
 10 kašika ulja
 2 kašike meda
 1 jaje
 2 žumanca
 1 kesica vanilin šećera
 1 kašičica sode bikarbone
 1 kašičica praška za pecivo
 1 i po kašičica začina za medenjake
 oko 1 kg brašna

Za premazivanje:
 2 belanca
 150 g šećera u prahu
Priprema:
Karamelišite šećer dok ne dobije svetlo braon boju, dodajte mleko i kuvajte na tihoj vatri da se karamelisani šećer istopi. Skinute sa vatre i dodajte 2 kašike meda, vanilu i ostaviti da se ohladi.
U hladnu masu dodajte 10 kašika ulja, 1 jaje, 2 žumanca, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, začin za medenjake i brašno. Zamesite testo, pa ostavite da odstoji. Razvaljajte testo debljine pola cm, vadite kalupom željene oblike i redajte ih u pleh obložen papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180oC dok ne porumene.
Umutite 2 belanca sa 150 g šećera u prahu i ovom masom koristeći silikonsku četkicu premažite pečene i tople medenjake.
Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar