Potrebno:
jedna glavica karfiola, 700- 800gr
voda za kuhanje
1 kašika soli
2 jaja
3 – 4 kašika brašna
prezla, mrvice
3dcl ulje za prženje(sve zavisi u čemu pržite šerpa ili tava dublja, sami možete odrediti kolko vam je dovoljno )
Priprema:
Karfiol očistiti od listova, pa odvojiti nožem koren.
Kada odvojite koren skoro će celo stablo se razdvojiti, preseći nožem gde je još potrebno da se odvoje buketići . Naliti otprilike litru ipo vode i dodati pola kašike soli, pa staviti da provri.
Kad provri kuhati 10 minuta pa skloniti sa vatre.
Ostaviti da odstoji 5 minuta, procediti i posoliti sa ostatkom soli.
Umutiti jaje, malo ga posoliti.
Zagrejati ulje, ne na najjače nego na jedan podeok slabije.
Uvaljati svaki buketić u brašno, jaje pa prezlu i peći sa svih strana.
Dovoljno je da dobiju zlatno žutu boju jer su već kuvani.
Komadići koji vam otpadnu se mogu iskoristiti, nemojte bacati.
Te komadiće ubacitve u jaje koje je preostalo, dodajte kašiku – dve brašna i sve umutitie pa ispecite. Biće to fini kroketi.
Ovaj prilog je stvarno ukusan ja ga mogu jesti i sam uz tartar umak mi je supera vi poželji dodajte meso .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar