Potrebno:
1 kg piletine
1 kg krompira
2 luka
2 mrkve
100 ml paradajza iz konzerve
200 ml pilećeg temeljca ako nemate onda vode
ulje
aleva paprika
so, biber
Priprema:
Piletinu posolite, pobiberite zatim ugrije ulje poropržite meso .
Piletinu propržite pa izvadite iz šerpe pa na toj masnoći popržite luk .
Krompir izrežite na kocke zajedno sa mrkvom.Dobro sve prodinstati .Zatim dodati temeljac i sve začine .
Vratite piletinu, dodajte krompir i mrkvu i prelijte paradajzom i dodajte još temeljca ako je potrebno .
Kuhajte još sat vremena na srednjoj vatri i poslužite.
Napomena :Ako želite gušći paprikaš ponovo izvadite meso a štapnim mikserom usitnite povrće pa vratite meso .Dodajte sitno sjeckani peršun .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar