četvrtak, 26. listopada 2017.

Pileći paprikaš sa krompirom


Potrebno:

 1 kg piletine
 1 kg krompira
 2 luka
 2 mrkve
 100 ml paradajza iz konzerve
 200 ml pilećeg temeljca ako nemate onda vode
ulje
 aleva paprika
 so, biber


Priprema:

Piletinu posolite, pobiberite  zatim ugrije ulje   poropržite  meso .
Piletinu propržite  pa izvadite iz šerpe  pa na toj masnoći popržite luk .
Krompir izrežite na kocke zajedno sa mrkvom.Dobro sve prodinstati .Zatim dodati temeljac  i sve začine .
Vratite  piletinu, dodajte krompir i mrkvu  i prelijte paradajzom i dodajte još temeljca  ako je  potrebno .
Kuhajte još sat vremena na srednjoj vatri  i poslužite.
Napomena :Ako želite gušći paprikaš ponovo izvadite meso a štapnim mikserom usitnite povrće pa vratite meso .Dodajte sitno sjeckani peršun .

Prijatno !

Nema komentara:

Objavi komentar