Potrebno:
550 gr brašna
200 gr maslaca
150 gr šećera u prahu
2 kašike jabukova sirćeta
9 kašika hladne vode
1 kašičica sode bikarbone
šećer u prahu
džem od šljiva
Priprema:
U posudu staviti mast i šećer u prahu. Umutiti da bude penasto pa dodati sirće, hladnu vodu, sodu bikarbonu i brašno. Zamesiti testo i ostaviti na hladnom da stoji 1 sat.
Kad testo odstoji podeliti ga na 2 dela. Svaki deo oblikovati u valjak, jer kad budemo valjali ploču od testa da nam bude četvrtastog oblika ne okruglog.
Oba dela testa razvaljati u ploču veličine 21 x 30 cm. Oba razvaljana testo uzduž podeliti na 3 dela. Da bi ivice testa bile ravne prilikom valjanja koristiti lenjir.
Na svaki deo staviti uzduž džem i presaviti. Iseći presavijeno testo na 5 delova.
Štrudlice stavljati u pleh prethodno obložen papirom.
Peći na 170 stepeni 20 minuta.
Pečene štrudlice uvaljati u šećer u prahu.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar