Potrebno:
oko pola kilograma krompira
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 jaje
50-70 gr tvrdog sira
200-250 gr pilećeg mesa
Priprema:
Obarite krompir. Izgnječite ga, dodajte jaja i napravite pire (muteći ga mikserom). Ostavite da se ohladi.
Crni luk sitno iseckajte i izdinstajte, dodajte isitnjenu piletinu i beli luk, i dinstajte dok ne bude gotovo.
Prekrijte tepsiju papirom za pečenje, premažite ga sa malo ulja ili putera. Od pirea formirajte „gnezda“ koristeći platnenu kolačarsku kesu. Ako je nemate, možete pire stavljati kašikom.
U gnezda stavite fil od piletine. Odozgo pospite sirom. Zapecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 25-30 minuta. Ako želite, pre posluživanja gotovo jelo ukrasite peršunom.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar