Potrebno :
kora :
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakaa
1 prašak za pecivo
Za krem:
500ml slatkog vrhnja
3 kašike meda
3 kašike mlijeka
1/2 kašičice ekstrata od vanile
Za glazuru:
200 g čokolade za kuhanje
6 kašika ulja
3 kašike mlijeka
Priprema:
Žumance i šećer penasto izmiksajte pa dodajte brašno izmešano s praškom za pecivo i kakaom.
Bjelance izmiksajte u čvrst sneg pa i njega dodajte u smesu od kakaa.
Bjelance izmiksajte u čvrst sneg pa i njega dodajte u smesu od kakaa.
Manji četvrtasti pleh obložite papirom za pečenje pa u njega istresite smjesu.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni 20-ak minuta.
Umutite saltko vrhnje pa uz miksanje sipajte mlijeko pa med, pa ekstrat vanile.
Po 100 g čokolade odvojeno otopite uz dodatak 3 kašike ulja i 3 kašike mlijeka.
Prvo otopite čokoladu koja ide u sredinu kolača i ostavite je da se malo prohladi.
Čokoladu kojom će te na kraju premazati cijeli kolač otopite pre samog prelivanja kolača.
Pečenu koru presijecite na dve polovine.
Donju polovinu premažite polovinom krema, poravnajte pa premažite sa otopljenom ohlađenom čokoladom koju ste otapali sa uljem i mlijekom.
Ostavite u frižideru da se glazura dobro ohladi.
Ostavite u frižideru da se glazura dobro ohladi.
Kad se glazura dovoljno ohladi na nju namažite drugu polovinu krema.
Prekrijte sve drugim korom.
Namažite gornju koru čokoladnom glazurom od 3 kašike ulja i 100gr čokolade.
Kolač poslužite dobro ohlađen.Sijecite na željene kocke .
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar