Potrebno
Kokos kora:
6 bjelanaca
300 gr kokosa
300 gr šećera
prstohvat soli
Vanila krem:
6 žumanaca
8 kašika šećer
50 gr gustina
300 ml mlijeka
175 ml slatkog vrhnja
2ml ekstrata od vanile
Sloj čokolade:
200 gr čokolade
75 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Pomiješajte bjelanca sa malo soli pa umutite šne dodavajući šećer dok ne dobijete jak šne.
Umešajte kokos i lagano izmešajte kašikom .
U tepsiju stavite papair za pečenje i sipajte smjesu i stavite da se peče na 170 stepeni dok ivice ne porumene.
Umešajte kokos i lagano izmešajte kašikom .
U tepsiju stavite papair za pečenje i sipajte smjesu i stavite da se peče na 170 stepeni dok ivice ne porumene.
Pazite, kora je jako krhta. Ohladite je i skinite pažljivo papir pa vratite u tepsiju u kojoj se pekla.
Kada se ohladi pažljivo izvadite koru iz tepsije (pažljivo, jer lako se lomi ) stavite na tacnu
Kada se ohladi pažljivo izvadite koru iz tepsije (pažljivo, jer lako se lomi ) stavite na tacnu
Stavite čokoladu i slatko vrhnje da se otope zajedno i sjedine pa prelijte preko kore i ostavite da se ohladi.
Pomešajte žumanca sa šećerom i brašnom pa dodajte 100ml mlijeka a ostalo mllieko stavite da provri pa zakuhajte smjesu. Kad se zgusne sklonite sa vatre i skroz ohladite.
Umutite 175 ml slatkog vrhnja pa dodajte ohladjenom kremu uz miksanje.
Krem premažite preko sloja čokolade pa dekorišite po želji.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar