nedjelja, 22. listopada 2017.

Još jedan stari dobri recept :Pita od oraha


Potrebno 

Za prhko tijesto
1 jaje
160 g šećera
200 g margarina
300 g glatkog brašna
½ praška za pecivo
naribana korica 1 limuna
1 kašika  mlijeka

Za nadjev od oraha
5 jaja
250 g šećera
200 g mljevenih oraha
naribana korica 1 limuna
50 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Od navedenih sastojaka rukama ili uz pomoć spiralnih nastavaka za miksanje umijesite glatko tijesto. Tijesto podijelite na dva jednaka dijela, svaki dio umotajte u prozirnu foliju i ostavite sat vremena u hladnjaku.
Rashlađeno tijesto razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini i pažljivo ga prenesite u kalup za pečenje (25x35 cm) kojeg ste prethodno namastili i pobrašnili. Tijesto lagano izbodite vilicom.
Za pripremu nadjeva bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg, a žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Dodajte naribanu čokoladu, limunovu koricu i mljevene orahe pa sve dobro promiješajte. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Nadjev od oraha rasporedite preko tijesta. Na isti način razvaljajte i drugi dio tijesta pa prekrijte nadjev.
Gornju koru prije pečenja također izbodite vilicom na nekoliko mjesta kako se tokom pečenja nebi previše napuhala.
Pitu od oraha pecite 30-35 minuta na temperaturi od 180° C.
Potrebno !

Nema komentara:

Objavi komentar