Potrebno:
kora
160 g glatkog brašna
100 raženog brašna
1/2 praška za pecivo
2 žličice cimeta
1/3 žličice muškatnog oraščića
1/2 žličice soli
4 jaja
300 ml ulja
250 g šećera
1 vanilin šećer
500 g mrkve
Krema od sira i maslaca:
150 g maslaca sobne temperature
150 g šećera u prahu
200 g krem sira
1 žlica vanilije bourbon
sok i naribana korica od pola limuna
Priprema:
U zdjelici pomiješajte sve suhe sastojke – obje vrste brašna, prašak za pecivo, sol te cimet i muškatni oraščić.
Jaja pjenasto izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte ulje. Umiješajte suhe sastojke, a na kraju dodajte i sitno naribanu mrkvu.
Pripremljenu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (26-28 cm). Kalup prethodno namastite i pobrašnite ili prekrijte dno masnim papirom. Kolač od mrkve pecite 40 minuta na temperaturi od 180° C. Čačkalicom provjerite je li pečen.
Za pripremu kreme maslac pjenasto izmiksajte sa šećerom, krem sirom te limunovim sokom i koricom.
Ohlađeni kolač premažite kremom od sira i maslaca i spremite u hladnjak do posluživanja.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar