ponedjeljak, 23. listopada 2017.

Jednostavan i brz a tako ukusan :Nutella cheesecake


Potrebno:

250 g Digestive keksa

75 g maslaca sobne temperature

100 g prženih, sjeckanih lješnjaka

400 g nutelle

500 g krem sira

60 g šećera u prahu

Priprema:

Lješnjake kratko popržite u pečnici, ohladite ih i grubo nasjeckajte.
Kekse zajedno s maslacem sameljite u blenderu pa im dodajte kašiku nutelle i tri kašike lješnjaka i nastavite miksati dok ne dobijete finu mrvičastu smjesu.
Smjesu utisnite u okrugli kalup za pečenje (Ø=28 cm) i stavite u frižider da se hladi. 

Izmiksajte krem sir pa dodajte šećer u prahu i ostatak nutelle. Sve dobro izmiksajte i stavite na pripremljenu podlogu. Vrh kolača ukrasite preostalim sjeckanim lješnjacima.
Kolač prije posluživanja ostavite u frižideru  najmanje četiri sata.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar