Potrebno:
250 g Digestive keksa
75 g maslaca sobne temperature
100 g prženih, sjeckanih lješnjaka
400 g nutelle
500 g krem sira
60 g šećera u prahu
Priprema:
Lješnjake kratko popržite u pečnici, ohladite ih i grubo nasjeckajte.
Kekse zajedno s maslacem sameljite u blenderu pa im dodajte kašiku nutelle i tri kašike lješnjaka i nastavite miksati dok ne dobijete finu mrvičastu smjesu.
Smjesu utisnite u okrugli kalup za pečenje (Ø=28 cm) i stavite u frižider da se hladi.
Izmiksajte krem sir pa dodajte šećer u prahu i ostatak nutelle. Sve dobro izmiksajte i stavite na pripremljenu podlogu. Vrh kolača ukrasite preostalim sjeckanim lješnjacima.
Kolač prije posluživanja ostavite u frižideru najmanje četiri sata.
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar