Potrebno
Za koru:
7 bjelanjaka
200 ml mlijeka
2 vanilin šećera
150 g mljevenog maka
50 g glatkog brašna
prašak za pecivo
Za kremu:
7 žumanjaka
150 g šećera
2 vanilin šećera
110 g gustina
1 l mlijeka
250 g maslaca sobne temperature
500 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Zatim postupno dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miksati dok se šećer ne otopi.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i makom pa po malo dodajte u snijeg od bjelanjaka i lagano kuhačom miješajte dok se sastojci ne sjedine. Pripremljenu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za pečenje (25x35 cm) i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180° C.
Pečenu i malo ohlađenu koru prelijte s toplim mlijekom.
Za pripremu kreme žumanjke izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom, gustinom i malo mlijeka. Ostatak mlijeka zagrijte do kuhanja, maknite s vatre pa ulijte pripremljenu smjesu. Pjenjačom sve dobro izmiješajte pa vratite šerpu natrag na vatru i kuhajte 2 minute uz neprestano miješanje.
U ohlađenu ili mlaku kremu dodajte izmiksani maslac i premažite ju preko ohlađene kore .
Slatko vrhnje izmiksajte i nanesite na kremu. Kolač ostavite u frižidr da se krema dobro ohladi i stisne.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar