Sastojci
Za koru :
5 jaja
100 g šećera
100 g oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
3 kašike hladne vode
Za kremu:
0,5 kg svježeg kravljeg sira
500 ml slatkog vrhnja
50 ml mlijeka
150 g šećera
1 vanilin šećer
2 želatine u prahu
Priprema:
Žumanjke izmiksajte sa šećerom, a bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Žumanjcima dodajte brašno, prašak za pecivo i vodu pa kuhačom sve dobro izmiješajte. Postupno dodajte snijeg od bjelanjaka i pažljivo ih umiješajte u smjesu.
Biskvitnu smjesu izlijte u okrugli kalup za pečenje (28 cm) i pecite 10 minuta na temperaturi od 180 °C.
Ohlađeni biskvit prerežite na dva jednaka dijela.
Želatinu izmiješajte s hladnom vodom i ostavite da nabubri. Svježi sir dobro ocijedite pa ga izmiksajte sa šećerom, vanilin šećerom i mlijekom. Zatim dodajte otopljenu želatinu i još jednom sve dobro izmiksajte. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Tortu slažite u kalupu u kojem se pekla kora (stranice kalupa obložite masnim papirom tako da tortu kasnije lakše odvojite od stranica). Na dno stavite koru nanesite pripremljenu kremu i prekrijte ju drugom korom . Tortu prije posluživanja otavite u frižider da se krema stisne i dobro ohladi.
Prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar