ponedjeljak, 23. listopada 2017.

Čupavci sa bijelom čokoladom


Potrebno 

Za koru :
3 jaja
220 g šećera
1 vanilin šećer
naribana korica 1 limuna
180 ml ulja
150 ml mlijeka
290 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo

I još
250 ml mlijeka
250 g bijele čokolade
150 g maslaca
200 g kokosa

Priprema

Bjelanjke miksajte dok se ne zapjene pa postupno dodajte šećer i vanilin šećer i nastavite miksati dok ne dobijete čvrsti snijeg. Nastavite lagano miskati i dodajte ulje, limunovu koricu, dio brašna (1/3), prašak za pecivo, jedan po jedan žumanjak i mlijeko. Na kraju dodajte i ostatak brašna.
Smjesu izlijte u kalup za pečenje prekriven masnim papirom (25x35 cm) pecite 10 minuta na 180°C.
Ohlađeni biskvit narežite na kockice.
Mlijeko i razlomljenu čokoladu zagrijavajte na laganoj vatri dok se čokolada ne otopi. Dodajte maslac pa zagrijte umak do vrenja i maknite s vatre. Miješajte dok se maslac ne otopi.
Kockice biskvita umačite u rastopljenu čokoladu i uvaljajte u kokosovo brašno.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar