Potrebno
500 gr jufka za pitu
300 gr sira
2 jajeta
ulje
so
300 gr sira
2 jajeta
ulje
so
Premaz:
paketić kvasca
malo šećera
so
3 jajeta
4 šoljice mlijeka
2 šoljice ulja
22 kašike mekog brašna
malo šećera
so
3 jajeta
4 šoljice mlijeka
2 šoljice ulja
22 kašike mekog brašna
Priprema
Premaz za kore:
U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem.
Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
Fil od sira:
Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.
Staviti list jufke i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati.
Na treću koru staviti fil od sira.
Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.Ako volite jako mekanu onda pitu prelite sa vrhnjem za kuhanje ja volim kad mi korica hrska .
Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar