petak, 13. listopada 2017.

Jako fini ručak :Rol pita sa sirom na drugačiji način


Potrebno 
 500 gr jufka za pitu
 300 gr sira
 2 jajeta
 ulje
 so
Premaz:
 paketić kvasca
 malo šećera
 so
 3 jajeta
 4 šoljice mlijeka
 2 šoljice ulja
 22 kašike mekog brašna
Priprema
Premaz za kore:
U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem.
Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
Fil od sira:
Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.
Staviti list jufke i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati.
Na treću koru staviti fil od sira.
Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.Ako volite jako mekanu onda pitu prelite sa vrhnjem za kuhanje ja volim kad mi korica hrska .
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar